Over Drytoren

Café drytoren is een gezellige dorpsherberg gelegen op de Dries te Opdorp in het hart van Vlaanderen. Opdorp zelf ligt op de grens van de drie provincies Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams Brabant. Verschillende fiets-en wandelroutes kruisen de herberg. Het is nog één van de weinige horeca-zaken waar de klant geen klant is maar een gast, waar de herbergier kwaliteit verkiest boven een grotere winst.

In de lente en de zomer is er een gezellig en uniek terras naast de herberg en ook een op de Dries. Er is een mooie feestzaal die voor vele doeleinden geschikt is. Hoewel er een eenvoudige snack te verkrijgen is, is pick-nick toegestaan op het terras en in de herberg, uiteraard dient men dan drank te kopen in de herberg zelf. Men kan er terecht met grote groepen (liefst op voorhand te verwittigen) en, mits vooraf afgesproken, kan men een éénvoudige maaltijd bestellen.

In Opdorp en Buggenhout is er veel te zien en te beleven met o.a. het heemkundig museum ter palen, Buggenhout-bos, de Schelde, monument het middelpunt van Vlaanderen, de brouwerijen Bosteels en De Landtsheer, hammenfabrikant GREGA, fiets-en wandelroutes,enz. In de regio zijn er ook bezienswaardigheden zoals : Sint-Amands aan de schelde, Mariekerke, Brouwerij Palm en Brouwerij Moortgat(Duvel), Fort van Breendonk, Boottochten op de Schelde…